台北酒店經紀-酒店上班、酒店打工、酒店兼職、酒店兼差、酒店工作、鋼琴酒吧、舞廳、PianoBar、六條通日式酒吧、酒店幹部、酒店消費

設為首頁加入我的最愛

美麗人生酒店經紀

 找回密碼
 立即註冊
搜索
查看: 14|回復: 0

酒店八大工作,酒店上班不小確幸你又中幾多樣?

[複製鏈接]
發表於 2018-5-11 01:14:51 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
酒店八大工作,酒店上班不小確幸你又中幾多樣?


返工係辛苦,但為了「兩餐飯」又在所難免地日捱夜捱。但換個角度諗,職場上的小事,都可能有令你感恩的地方。即睇以下7種小確幸,你份工又畀唔畀到你?


1. 同事都幾啱Key
你同同事除咗工作以外,閒時會唔會都傾下計,至少返工唔會只係不停做。

2. 做完Project會有成功感
有些工作可能比較麻煩,但當你成功完成,會唔會帶給你一種「我得咗了」滿足感?

3. 上司、同事會推動你進步
上司同同事會給你不少可行的意見,令你反思自己,在工作上更進步。公司又有否提供不同類型的Training,令你可以增值自己。
4. 上司同事態度開明
老Seafood總係唔聽人講,覺得自己啱晒,你公司上司會唔會比較開明,肯聽新意見?

5. 茶水間福利好

茶水間會唔會有無限零食提供?令你可以隨時Take個Tea Break鬆一鬆?

6. 公司環境舒適
公司會唔會有Common Area畀你喺工作之外,可以呌下氣、減下壓?又或者有落地玻璃窗,工作環境令人舒服自在?

7. 工作設備完善

你公司的電腦、影印機、打印機等會唔會有足夠硬件及設備,令你工作流程事半工倍,OT都少啲?

來自群組: 酒店兼職工作

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
您需要登錄後才可以回帖 登錄 | 立即註冊

本版積分規則

聯繫我們|小黑屋|Archiver|酒店上班、酒店兼職、酒店兼差、酒店打工-美麗人生酒店經紀  |網站地圖   Sitetag

美麗人生酒店論壇·免責聲明
本討論區是以即時上載留言的方式運作,本站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本站有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。 。
如網友所發言論侵犯到您的利益,請及時與我們聯繫,我們將在第一時間删除!聯繫方式: E-mail:karman889@gmail.com

GMT+8, 2018-5-28 09:13 , Processed in 0.406953 second(s), 25 queries .